Svin er det kjøttslaget vi spiser mest av i Norge og egner seg svært godt til grilling. I gjennomsnitt spiser hver nordmann cirka 25 kilo svinekjøtt årlig. Svinekjøtt er saftig, mørt, magert og har en mild smak, er rimelig og tilgjengelig hele året.

Ved helsteking av ytre- eller indrefilet av svin kan du ta av kjøttet når steketermometeret viser 60-62 grader (rosa) eller 65-70 grader (grått).

Fettet i svinekjøtt er ofte synlig og lett å skjære bort. Renskåret svinekjøtt i form av flatbiff, ytre- eller indrefilet inneholder bare 2–4% fett. En kotelett trenger heller ikke være så mye fetere. Skjærer du bort fettranden på en kotelett sitter du igjen med ytrefileten, og halverer innholdet av fett i koteletten. Halvparten av fettet som finnes i svinekjøtt er dessuten av den riktige typen fett, umettet fett, som er godt for hjertet.

Den norske grisen er slanket med 30 kilo de seneste årene, og tilfredsstiller nå forbrukernes krav til sunnhet. Et måltid med renskåret svinekjøtt er både magert og godt. Svinekjøtt har mild smak og det er derfor lett å kombinere svinekjøtt med mange ulike ingredienser. Svinekjøtt egner seg i kombinasjon med frukter som ananas, epler og appelsin, eller eksotiske sauser.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt

Urtemarinert svin indrefilet

Om du er glad i friske urter, hvitløk og annet snadder fra urtehagen, så er dette en rett for deg.

Hvitløk passer spesielt godt sammen med svinekjøtt.

Urtemarinert svin indrefilet

Svin indrefilet er en sikker vinner på grillen.

Det kan nesten ikke gå galt når du helsteker indrefilet av svin - og det smaker nydelig, både for voksne og barn.

Marinert og helstekt svin indrefilet

En oppskrift jeg tok med meg fra Italia for noen år siden.

Parmesan-ost, pinjekjerner og balsamico-eddik passer utmerket sammen med svin indrefilet.

Marinert svin indrefilet med parmesan

Flintstek er kanskje prototypen på norsk grillmat - elsket og hatet. Ingen grillside er komplett uten denne.

Marinert flintstek «Fedons favoritt»

Et spennende grillspyd med en nydelig glasering av balsamico-eddik. Glazen lager du enkelt selv på forhånd.

Pølsespidd med balsamico-glaze

Hvitløksmarinert svin indrefiletIndrefilet av svin passer perfekt sammen med hvitløksmarinade. Du kan enten lage den selv, eller kjøpe ferdige poser.

Hvitløksmarinert indrefilet av svin

Side 1 av 2

Lyst på ny bil? Søk Billån til markedets beste rente - 4,95%! Søk om billlån her!